top of page

Zeg t met bloemen

Het is alweer bijna 100 jaar geleden dat de slogan “say it with flowers” uit Amerika kwam overgewaaid. De zin werd in 1917 uitgevonden door de voorzitter van de Amerikaanse bloemenindustrie en de directeur van een reclamebureau en werd in de jaren 1930 voor het eerst in Nederland gebruikt. Tot op de dag van vandaag met succes. In 2020 stond het zelfs op plek 40 van de meest gebruikte reclamezinnen (bron: Adformatie).


De visie van 2 Amerikanen mondde uit in de creatie van een pakkende slogan. Zo pakkend, dat niet alleen de zichtbaarheid van de bloemenindustrie in Amerika werd vergroot, maar deze zelfs aan de andere kant van de oceaan zijn weerga niet kende.

En ja, natuurlijk worden er in de wereldwijde bloemenindustrie miljoenen euro's en dollars in een marketing-strategie en –campagne gestopt, maar afgelopen week werd ik door een vriendin gewezen op 2 succesvolle concepten op klein niveau. Ik was gelijk dolenthousiast!

Nou word ik altijd enthousiast van verse bloemen en producten, maar in dit geval ging mijn enthousiasme verder. Want wat je ook verkoopt, je komt er niet meer onderuit (een deel van) je creatie via het wereldwijde web aan de man te brengen. Zichtbaar te maken. En het is niet altijd even eenvoudig om dit als klein bedrijf op een creatieve manier te doen.

Hoe doe je dat zonder of met een klein budget? Hoe zorg je dat je opvalt in de maalstroom en dus dat je ook echt gevonden wordt? Dat het ook echt bijdraagt aan je omzet?

Jaap Schipper doet het door zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Via ludieke video's en reels verkoopt hij zijn schitterende bloemen en planten tegen een schappelijke prijs op Facebook. Het resultaat? Niet alleen zijn de producten meestal binnen een paar uur uitverkocht, ook is Jaap een ware persoonlijkheid geworden in Alkmaar en omgeving en zal het me niet verbazen als hij binnen afzienbare tijd in heel Nederland een bekendheid wordt. Nog meer zichtbaarheid. Nog meer omzet. Nog meer mogelijkheden.


Dan zijn er nog de Westfriese boerenbedrijven die via kleine verkoopstalletjes langs de weg in Noord-Holland hun verse waar aan de man proberen te brengen. Zij kiezen voor een andere aanpak op sociale media. Ze hebben de Facebook-groep Westfriese Verkoopstalletjes opgericht, die intussen ruim 50.000 volgers heeft! Elke deelnemer kan hier zijn eigen producten, workshops en andere activiteiten aanprijzen. Het enthousiasme van de volgers is zo groot, dat menigeen zelfs een route plant langs alle deelnemende verkoopstalletjes. Zo combineren ze een gezellig dagje uit met het stimuleren van de lokale economie en het kopen van verse producten tegen een lage prijs.


Beide concepten zijn erg succesvol. Op effectieve, creatieve wijze dragen ze hun visie uit. Om zo hun zichtbaarheid, en dus hun omzet, te verhogen. De drie kernwoorden van hun succes? Visie. Creatie. Zichtbaarheid. Geen toeval dat dit ook de drie kernwoorden zijn van LimaBravo!


Benieuwd hoe LimaBravo je kan ondersteunen bij het uitdragen van je Visie met behulp van Creatie om zo je Zichtbaarheid te vergroten? Klik hier voor ons overzicht van workshops, trainingen en masterclasses.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page