top of page

We want you!

Jij bent als ondernemer het gezicht van jouw bedrijf! Dat lijkt logisch, maar toch zien veel ondernemers het nut er (nog) niet van in zichzelf in de spotlights te zetten. “Het gaat toch niet om mij als persoon. Het gaat om mijn producten en diensten. Mijn verhaal deel ik in mijn blogs en op mijn socials. Storytelling is immers helemaal hot, maar daarvoor hoef ik toch niet zelf op de foto?”


Natuurlijk zijn jouw producten of diensten uniek en onderscheidend, maar als iemand je vraagt wat de basis is van je bedrijf, is er maar één antwoord mogelijk: dat ben jezelf! Dus om je écht te verbinden met je doelgroep, écht vertrouwen op te bouwen en de relatie met je klanten te versterken, kun je maar beter met de billen bloot gaan. Of beter gezegd: met je gezicht...

We want you! De (potentiële) klant wil namelijk jou! Ze willen je zien, zodat ze zich met jou kunnen vereenzelvigen en weten wie er achter het bedrijf en het merk schuil gaat. "Prima", denk je. Dat kan ik wel. Ik maak best wel leuke foto’s en ook selfies. Die kan ik dan wel gebruiken voor mijn socials en website. Maar is dat ook echt zo? Een foto voor het familiealbum is heel wat anders dan een goede selfie als ondernemer. Je wilt jezelf laten zien, maar dat betekent niet dat elke pivéfoto geschikt is om zakelijk te gebruiken.


Daarnaast staat het online al vol met foto's van mensen. Scroll maar eens door Insta, Facebook, TikTok of welk kanaal dan ook. Steeds meer mensen laten zichzelf zien. Omdat het werkt. Maar hoe val je dan nog op tussen die massa? Hoe onderscheid je je van de rest en hoe zet je jezelf sterk in beeld?

Belangrijke elementen om rekening mee te houden, zijn onder meer licht, achtergrond en pose (van zowel je gezicht als je lichaam). Kies ik buitenlicht of studiolicht? Maak ik de foto’s achter mijn bureau of in de open lucht? Welke kleding moet ik aantrekken: zakelijk of casual? Welke houding past het beste bij wat ik wil uitstralen? Hoe zorg ik dat de foto’s overeenkomen met het verhaal dat ik wil uitdragen? Zal ik gebruik maken van props; en zo ja, welke? Wij hebben maar één advies: wat je ook kiest, blijf jezelf! Authenticiteit verkoopt.

Smartphone Het bedenken van deze basis is al moeilijk genoeg, maar dan moet je ook nog het juiste instrument kiezen om de perfecte foto's te maken. Natuurlijk krijg je met een fantastische camera en fotograaf ook fantastische foto’s. Daar twijfelt niemand aan. Maar wil je zelf in controle zijn en blijven en flink wat geld besparen, dan is je smartphone een prima alternatief. Als je de juiste apps, tools, filters en weetjes onder de knie hebt, maak je schitterende foto's en selfies. Om jezelf te laten zien en sterk in beeld te zetten, draai jij je hand dan niet meer om!

Ben jij er klaar voor? In de interactieve Workshop Laat Jezelf Zien helpt fotograaf en trainer Ellen Pichotte je met het beantwoorden van al deze basisvragen en leer je waarom foto’s van jezelf zo belangrijk zijn, welke standpunten je gebruikt voor verschillende foto’s, hoe je een serie maakt, die je voor je website of socials kunt gebruiken en hoe je eenheid brengt in je foto’s. Je krijgt tips over hoe je een eigen en unieke stijl creëert en leert de belangrijkste bewerkingsapp gebruiken, zodat jij straks zelf in een handomdraai de mooiste foto’s van jezelf maakt!

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Schrijf je dan nu in!


De eerstvolgende workshop is op 21 april 2023 en er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Zien we je dan?

4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page