top of page

Venus en Mars

Heb jij een duidelijke visie als ondernemer? Vind je samenwerking belangrijk, luister je goed naar anderen en ben je flexibel? Ligt jouw focus op mens en gevoel, win-win situaties en weet je wat je op de lange termijn wilt bereiken?


Natuurlijk heb je op al deze vragen positief geantwoord! Dat maakt jouw immers die succesvolle leider en ondernemer die je bent. Maar hoe zit het dan met daadkracht en resultaatgerichtheid? En hoe goed ben je in het overtuigend uitdragen van de sterke punten van jouw bedrijf? Heb je een onuitputtelijke drang om continu te verbeteren en ben je gek op quick-wins?


Als het goed is, heb je ook op deze vragen positief geantwoord. Want ook die zijn nodig om van jouw bedrijf een succes te maken. Het is de combinatie die zorgt voor een mooi geheel. Die zorgt voor succes. Vrijwel niks in het leven is zwart-wit. En dat geldt ook voor leiderschap!

De eerste vragen zijn gebaseerd op zogenoemd feminien leiderschap. De tweede – je raadt het al – op masculien leiderschap. Of je nu man of vrouw bent, een combinatie van deze beide leiderschapsstijlen zorgt voor het beste resultaat. Het is Venus én Mars!


Vrouwelijk leiderschap is leiderschap dat gegeven wordt door een vrouw. Leiderschap dat jij als vrouwelijke ondernemer toepast. Het gaat dus niet over het afwijzen van mannelijke kwaliteiten, zoals assertiviteit en daadkracht, maar juist om het combineren van feminiene én masculiene eigenschappen; Venus en Mars.


Maar hoe ontwikkel je die leiderschap als vrouwelijk ondernemer?

Het antwoord is simpel en moeilijk tegelijkertijd. Je ontwikkelt jouw leiderschap vanuit jouw visie, vanuit jouw waarden en vanuit jouw overtuigingen. Jij bent immers wie je bent en dat wil je niet veranderen. Je weet wat je wilt zeggen en wat je wilt doen, maar pas als je weet hoe en op welke momenten je in je kracht staat, weet je hoe je jouw klanten beter aan je kunt binden. Dat geeft vertrouwen in jou als ondernemer. Dat geeft jou vertrouwen in jezelf.


In onze inspirerende training Vrouwelijk Leiderschap laat trainer Ellen Galavazi je ontdekken wat je hiervoor nodig hebt en welke vorm van leiderschap daar het beste bij past. Je krijgt inzicht in wanneer en hoe je in je kracht staat, inzicht in jouw vrouwelijk leiderschap en handvatten en praktische tips om vertrouwen op te bouwen naar jouw klanten toe. Een training waar je direct mee aan de slag kunt!


Volg je eigen kompas. Werk vanuit jouw eigen visie, schrijf je in voor onze unieke training Vrouwelijk Leiderschap en versterk je leiderschap vanuit jouw vrouwelijke kracht!


...met Venus én Mars.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page