top of page

Trots.

Hoe vaak zeg jij tegen jezelf dat je trots bent op wat je hebt bereikt? Dat je tevreden bent met wat je hebt bereikt? Hopelijk zeggen de mensen om je heen, die voor jou belangrijk zijn, met een gezonde regelmaat dat ze trots op je zijn. Niet te vaak (want we willen niet naast onze schoenen gaan lopen) en niet te weinig (want we hebben allemaal behoefte aan bevestiging).


Tegen mezelf zeg ik het niet zo vaak. Of eerlijk gezegd eigenlijk nooit. Ik denk er wel aan en ik ben ook trots, maar ik spreek het gewoon niet vaak uit. Typische Hollandse bescheidenheid denk ik. Of wellicht een generatie-dingetje. Maar trots is wat anders dan tevreden.


Zoals elke week zaten mijn partner in LimaBravo - Susanna - en ik een tijdje geleden op locatie te werken (zie blog Locatie. Locatie. Locatie.). We waren beiden volledig geconcentreerd bezig met onze eigen werkzaamheden, toen Susanna mij plots op mijn schouder tikte. Toen ik opkeek, zag ik op haar beeldscherm ik dat ze onze website open had staan. Ze keek met een bedenkelijke blik van het beeldscherm naar mij en zei: “Weet je, ik ben ontzettend trots op wat we tot nu toe hebben neergezet…, maar ik ben nog niet tevreden.”


Ik grinnikte en was het helemaal met haar eens. Ze wist precies onder woorden te brengen hoe ik me voelde. Het dekte volledig de lading van de dingen die we goed doen en hebben gedaan, en de dingen die we moeten verbeteren of nog moeten oppakken.


We zijn trots op hoe we onze samenwerking dusdanig vorm hebben gegeven dat we ons beider goede eigenschappen optimaal benutten en ons beider negatieve eigenschappen voor elkaar opvangen en compenseren. We zijn trots op hoe we onze gemeenschappelijke Visie. duidelijk hebben kunnen vormgeven. De basis die we hebben neergezet, waarop de zakelijke toekomst van LimaBravo gestaag kan uitgroeien.


We zijn trots op hoe we praktisch en pragmatisch in no-time een website, visitekaartjes, pagina’s en op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn hebben gerealiseerd en hoe we met regelmaat posts op de socials plaatsen. De Creatie. is opgestart om gestaag onze Zichtbaarheid. te vergroten. Daad bij woord. Aan de slag.


Maar tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. We schaven onze visie steeds wat verder bij, optimaliseren onze creaties bij elke nieuwe uiting en moet het vergroten onze zichtbaarheid onze volledige aandacht krijgen. Gesprekken met (potentiële) nieuwe samenwerkingspartners brengen nieuwe inspiratie en motivatie mee en de uitdaging ligt erin bij ons eigen verhaal te blijven.


En dat zijn de dingen waarom we nog niet tevreden zijn. Ook wij hebben nog veel te leren en te ontwikkelen en we schamen ons er niet voor dat toe te geven. Als we eerlijk zijn, zijn we daar zelfs een beetje trots op. Trots op dat we elke dag nog leren. Als je leert, groei je en daar geloven wij heilig in. En zolang we blijven leren, komen we steeds een stapje dichter bij tevredenheid.


Herken jij dat ook? Je bent trots op wat je tot nu toe bereikt hebt, maar nog niet (helemaal) tevreden, want:

  • Je wilt je Visie. verder aanscherpen (waar staat mijn bedrijf voor en hoe draag ik dat uit).

  • Je wilt je Creatie. krachtiger maken (hoe zorg ik voor opvallende content).

  • Je wilt je Zichtbaarheid. vergroten (hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf zichtbaarder wordt).

Kijk dan eens op ons overzicht van workshops, trainingen en masterclasses, die je kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw doelen. Op weg naar jouw tevredenheid.


Staat er (nog) niets bij dat je aanspreekt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en wordt als eerste geïnformeerd over al onze nieuwe workshops, trainingen en leergangen.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page