top of page

Creatie.

Logica brengt je van A naar B; verbeelding brengt je overal.

Creëren lijkt zo makkelijk. Totdat je gevraagd wordt om even een tekst te verzinnen, een goede passende foto voor op de socials te zoeken of bedrijfsmatig een andere kant op de denken.

‘Eh…,’ dan is het opeens een stuk lastiger. Dat vinden wij ook. Maar gelukkig kun je met een eenvoudige oefening je dag geïnspireerd starten én er wel een week profijt van hebben. Wij beginnen dan ook graag op maandagochtend met onderstaande 5 stappen.


In 5 stappen naar een creatieve dag

Dit is een oefening om je week of dag te beginnen met een portie creatie. De oefening duurt maximaal twintig minuten en geeft je de inspiratie die nodig is om een hele dag of zelfs week creatief te denken.

Je hebt nodig: een pen, papier, timer en een arceerstift.

De 5 stappen naar inspiratie zijn:

  1. Vind een plek waar jij geïnspireerd wordt. Dit kan een rustige plek zijn aan de waterkant, op kantoor of aan de keukentafel, of juist een plek waar veel gebeurd: in een café, op een flexplek of midden in de stad op een bankje.

  2. Maak een lijstje met 10 dingen die je op dat moment hoort, ruikt, proeft, ziet, voelt. Schrijf ze op. Met de hand, dus niet op je laptop, tablet of telefoon. Het zijn alleen woorden. Welke opgeschreven woorden doen je aan je opdracht denken? Omcirkel ze.

  3. Ga er eens lekker voor zitten en laat je gedachten een paar minuten gaan terwijl je naar deze omcirkelde woorden kijkt. Welk woord ‘pakt’ je?

  4. Pak je pen en zet een timer op 10 minuten. Schrijf alles op wat je bedenkt of bedacht hebt. Stop niet met schrijven totdat de timer afgaat. Niemand leest dit, dus je hoeft niet te strepen of er diep over na te denken. Dit is juist niet de bedoeling. Laat je gaan.

  5. Pak een marker en arceer de woorden of zinnen die belangrijk zijn voor je te schrijven tekst, waarmee je gericht een foto kunt zoeken of die je ideeën geven om bedrijfsmatig om te denken.

Alles wat je opgeschreven hebt, kan een inspiratie zijn voor nieuwe teksten of nieuwe ideeën. Dus kijk nog eens goed naar de woorden of zinnen op papier. Hoe ga jij verder deze week?

Workshops voor nog meer inspiratie

Deze oefening werkt altijd. Het is een goede en mooie start van een workshop- of trainingsdag. We zetten hem in om blogsinspiratie te krijgen of om nog beter het verhaal van je bedrijf te vertellen. Ook voor het schrijven van een achterflaptekst, een promotietekst of pitch is deze oefening echt een aanrader.


Op lima-bravo.nl/workshops-1 vind je de workshops en trainingen die je laten creëren. Die meer zichtbaarheid genereren en die de visie van jouw bedrijf onderschrijven.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page