top of page

Het nut van SEO en link building

Met nieuwe ontwikkelingen was ik er altijd als de kippen bij. Tijdens mijn studiejaren was ik de eerste van mijn vriendenclub met een elektrische typemachine en daarna zelfs een computer; een zwart scherm met amberkleurige lettertjes. Ik was een van eersten met een mobiele telefoon en een van de eersten die me op Facebook aanmeldde. En nee: zo oud ben ik nog niet! De digitale wereld is met de snelheid van het licht ons leven binnengekomen en internet is in de loop der jaren een steeds grotere rol gaan spelen. Een leven zonder internet kan ik me niet meer voorstellen. En jij? Hoe belangrijk is internet in jouw leven en in jouw bedrijf?Of je nou een online ondernemer bent of je juist richt op offline verkopen en internet alleen gebruikt als marketinginstrument, als ondernemer ben je altijd op zoek naar kansen om je omzet te vergroten. Internet vormt daarbij vaak de basis van je succes. Natuurlijk heb je een mooie website en ben je actief op de socials met posts, stories en reels. Maar waar ligt het dan aan als de resultaten uit internet toch tegenvallen? Hoe kun je dat verbeteren? Hoe zorg je ervoor dat je online beter zichtbaar bent? Zoekmachine Optimalisatie (of SEO) is dan het magische woord!


Zoekmachine Optimalisatie kent veel aspecten, maar iedereen is het erover eens dat tegenwoordig Linkbuilding de belangrijkste tool is om hoog te scoren in Google en andere zoekmachines. Maar wat is linkbuilding precies?


Het woord zegt het eigenlijk al: linkbuilding is het opbouwen van een netwerk van websites die via externe links naar jouw website verwijzen. Google en andere zoekmachines zijn er gek op als andere (externe) bronnen naar jouw website verwijzen. Kennelijk is jouw content dan interessant en belangrijk en dus kom je hoger in de zoekresultaten.


Natuurlijk is niet elke link naar jouw website even veel waard. Het algoritme van onder meer Google kijkt ook naar de betrouwbaarheid van elke link. Simpelweg een linkje laten plaatsen door al je vrienden, zorgt dus niet direct voor resultaat. Het algoritme onderzoekt de website waar de link vandaan komt. Hoe ‘betrouwbaarder’ deze website, hoe meer waarde de link heeft die naar jouw website verwijst. En dus hoe hoger je scoort in de zoekmachines.


Natuurlijk kun je externe adviseurs inhuren om voor jou aan de slag te gaan. Maar als ondernemer houd je natuurlijk liever zelf de touwtjes in handen. Wil je zelf meer leren over Zoekmachine Optimalisatie en Linkbuilding? Zodat je zelf de online resultaten van jouw bedrijf kunt verbeteren?


Schrijf je dan nu in voor onze leergang Zoekmachine Optimalisatie voor ondernemers.

In slechts 7 weken (waarbij je 1x per week samenkomt met andere ondernemers) leer je alle ins-en-outs van SEO en linkbuilding. Trainer Tim Remmerswaal is zelf ondernemer en expert op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie. De online resultaten van zijn bedrijf Beer-in-a-box spreken voor zich!


Klik hier voor meer details over deze unieke leergang en meld je aan. Zodat jij straks zelf de koning of koningin bent van Google en SEO en link building geen geheimen meer voor jou hebben!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page