top of page

Inspiratie.

Heb jij wel eens teveel inspiratie? Zoveel dat je niet meer weet waar je moet beginnen?

Omdat bij LimaBravo Visie. Creatie. en Zichtbaarheid. centraal staan, krijgen we regelmatig de vraag van onze klanten waar je de inspiratie vandaan kunt halen om deze drie kernwaarden te realiseren. Voor mij persoonlijk is het antwoord op die vraag makkelijk en ingewikkeld tegelijkertijd.


Makkelijk omdat ik geen seconde hoef na te denken over het antwoord. Ik word door vele mensen, gebeurtenissen, verschijnselen en gebaren geïnspireerd. Het patroon dat vliegtuigen vormen in een azuurblauwe lucht, hoe de wind door de bomen waait, een toespraak van een charismatische leider, hoe een kennis zich moedig door een moeilijke, persoonlijke gebeurtenis heen worstelt en uiteindelijk weer bovenkomt, door een mooie advertentie, een goed geschreven blog, een creatieve oplossing voor een moeilijk technisch probleem, een roos die op het punt staat uit te komen… En dat is nou precies wat het ingewikkeld maakt.


Ik word door zoveel geïnspireerd, dat de sluisdeuren in mijn hoofd soms wagenwijd openstaan en er een waterval van namen, plaatsen en gebeurtenissen naar buiten stroomt. Een overweldigende hoeveelheid. Op zich natuurlijk een luxeprobleem, maar wel een probleem dat je aan moet pakken, want teveel zorgt dat je je focus verliest en er uiteindelijk niks uitkomt. De kunst is om te bepalen welke inspiratie op dit moment voor dit doel toepasselijk is.


Vandaag, 9 september 2022, is die keuze voor mij eenvoudig. Vandaag staan twee inspirerende, sterke en grootse vrouwen bovenaan mijn inspiratielijst. Door twee gebeurtenissen steken deze twee dames vandaag met kop en schouders boven de andere inspiraties uit.


Ik begin dichtbij, want vandaag is de verjaardag van mijn zus Sheila. Mooie, sterke, lieve, knappe, slimme, eigenwijze Sheila. Als oudere zus loopt haar invloed op mij als een rode draad door het leven. Tijdens onze jeugd heeft ze me altijd gestimuleerd. Om door te zetten als het tegenzat, om vriendelijk en beleefd te zijn, om sterk te zijn en soms gek te doen, maar bovenal om mezelf te zijn en te blijven. In haar professionele leven inspireert ze mij met haar doorzettingsvermogen, sterke wil en karakter en de rust die ze uitstraalt. Als European Head of Buyer Marketing bij BCA Europe heeft ze een duidelijke visie, die ze omzet in doeltreffende creaties. De zichtbaarheid van haarzelf en het bedrijf varen er wel bij! Ik leer veel van haar. En hopelijk leert zij ook van mij. We versterken elkaar en vullen elkaar aan. Mijn jarige zus. Mijn eerste inspiratie van vandaag.


Helaas is vandaag is ook een dag met een zwart randje. Niet voor mij persoonlijk, maar voor vele mensen over de hele wereld en voor de geschiedenis. Daarom laat ik mij vandaag ook inspireren door de sterke, grootse vrouw die gisteren op 96-jarige leeftijd overleed: Queen Elisabeth. De eerste Britse monarch met wie mensen over de hele wereld een persoonlijke en directe verbinding voelden. Ze was generaties lang een stabiele aanwezigheid en een bron van troost en trots. Een inspirerende leider met groots plichtbesef en een onvergelijkbare kracht. Ze doorstond de gevaren van de Tweede Wereldoorlog naast het Britse volk en moedigde hen tijdens de wereldwijde corona-pandemie aan om vooruit te kijken naar betere dagen met Vera Lynn’s historische woorden: "We’ll meet again". En natuurlijk was ze daarnaast een dierbare moeder, oma en overgrootmoeder. Wat een respect heb ik voor die vrouw. Mijn tweede inspiratie van vandaag.


En ja, twee inspiraties is voldoende. Ik heb de sluisdeuren op tijd weten dicht te zetten en de waterval weten te beperken.


Maar natuurlijk heb ik ook tijden dat de inspiratie niet wil komen. Dat de sluisdeuren dicht blijven.

Komt dat je bekend voor en ben je op zoek naar de juiste inspiratie voor het uitdragen van je visie, het creëren van iets moois en het vergroten van je zichtbaarheid? Wij helpen je graag verder! Kijk bijvoorbeeld eens naar onze workshop en training Power Stories en Zakelijk Bloggen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page