top of page

Het zijn de kleine dingen die het doen

Vandaag kreeg ik een pen van mijn buurvrouw. Geen dure, chique pen. Gewoon een lekkere pen. Een gel-pen van de Bruna. Gisteren had ik mijn boek Zinderend Zuid-Afrika voor haar gesigneerd. Omdat ik geen pen bij me had, gebruikte ik die van haar. Een heerlijk schrijvende gel-pen. Ik maakte er een opmerking over en nog geen 24 uur later krijg ik er van haar een cadeau.

Hoe lief! Hoe inspirerend! Het bewijs dat het de kleine dingen zijn, die het doen. Als het gaat om vriendschappen, relaties, je gelukkig(er) voelen, goed in je vel zitten, maar zeker ook als het gaat om inspiratie. Met mijn nieuwe pen en een nieuw notitieblok ben ik gelijk gaan zitten en schrijven. Niet achter mijn bureau aan de laptop, maar aan de eettafel. Ouderwets pen en papier. Volledig geïnspireerd door dit kleine gebaar.


Bij LimaBravo vinden we dat inspiratie aan de basis staat van je Visie. Van je Creatie. Van je Zichtbaarheid. Inspiratie komt in vele vormen en maten, en soms moet je er zelf actief naar op zoek gaan. Stel jezelf eens de vraag waardoor jij wordt geïnspireerd en wat jouw klanten en lezers inspireert. Houd je inspiratie niet voor jezelf, maar deel deze met anderen. Je klanten. De lezers van je blog. Gebruik persoonlijke verhalen, tips en successen. Waar ik door wordt geïnspireerd? Ik deel het graag met je!1. Artikelen van andere blogs en websites Voor deze blog werd ik natuurlijk geïnspireerd door de pen die ik cadeau kreeg, maar ook door het blog van frankwatching.com over blog ideeën. Er is niks mis met het laten zien dat ook jij door anderen wordt geïnspireerd. Schrijf het om naar een andere blog en geef aan wat je er zo interessant aan vond, wat je hebt geleerd en wat je ervan gaat toepassen.


2. De beste… Zo nu en dan kom je een blog, post of website tegen die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Bewaar en verzamel ze. Je kunt ze sorteren op onderwerp en eens in de zoveel tijd een blog schrijven over jouw visie op de beste creaties.


3. Deel je favorieten Wat is je favoriete boek, film, theaterstuk? Welk boek heb je als laatste gelezen? Vertel erover in een blog, maar vergeet natuurlijk niet het geheel te relateren aan je bedrijf, product, dienst of merk.


4. Gesprekken met interessante mensen Dit kunnen mensen binnen én buiten je vakgebied zijn. Mensen wiens (persoonlijke) verhalen je inspireren. Deze gesprekken kun je omzetten in interviews. Zoek de grote gemene deler van deze interviews en maak er een serie van.


5. Maak van je klant een ambassadeur Vraag je meest trouwe, enthousiaste klanten eens een gastblog te schrijven. Als ze dat moeilijk vinden, kun je het ook in de vorm van een interview gooien. Welke uitdagingen komen zij tegen in hun werk? Waardoor worden ze geïnspireerd? Hoe draag jij bij aan hun succes?


6. Behaalde successen Heb je een nieuwe klant binnengehaald? Een presentatie gegeven? Een project afgerond. Wees niet bang je succes te delen. En durf je kwetsbaar op te stellen. Ging alles wel zo goed? Of heb je ook fouten gemaakt? Wat heb je daarvan geleerd?


7. Speciale gebeurtenissen & dagen Haak in op een specifieke gebeurtenis, dag of datum. Natuurlijk zijn de feestdagen en landelijke evenementen het eerste waar iedereen aan denkt. Maar het is ook leuk een belangrijke dag of datum te kiezen die iets met jou, jouw bedrijf of jouw expertise te maken heeft. Zorg wel dat het relevant is. Ga niet inhaken op iets, gewoon omdat het in het nieuws staat.


8. Tips Wie houdt er nou niet van tips! We zijn er met z’n allen gek op. Tips zijn inspirerend, zoals “5 tips voor de beste creatie”, “10 tips om je zichtbaarheid te vergroten” of “10 tips voor inspiratie”.


9. Laat de cijfers praten Hoeveel bezoekers heeft je website? Hoe vaak worden je blogs gelezen? Hoeveel volgers heb je op Instagram? Hoe lang ben je al bezig met je bedrijf? Hoeveel uur per week werk je aan je bedrijf? Het zijn allemaal getallen. Kies een getal en schrijf erover.


10. Evenementen Vertel over bijeenkomsten, workshops, seminars en andere evenementen die je hebt bezocht. Wie kwam je tegen? Wie of wat heeft je geïnspireerd? Wat heb je geleerd? Wat viel je op? Liggen er nog evenementen in het verschiet de aankomende tijd?


Op zoek naar nog meer inspiratie? Ga naar het overzicht van onze workshops, trainingen en masterclasses voor jou ter inspiratie. Of het nu gaat om Succesvol Netwerken, Zakelijk Bloggen of Storytelling. Onze workshops helpen je jouw Visie uit te dragen en je Zichtbaarheid te vergroten.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page