top of page

Hallo.

Heb jij vandaag al 10 mensen of meer gegroet? Niet op de mail, maar gewoon in persoon? Zo niet, dan moet je nog even aan de bak, want vandaag is Wereld-Hallo-Dag. Een dag die 45 jaar geleden in het leven is geroepen om wereldvrede te stimuleren en in 180 landen wordt gevierd.


Aan de basis van vrede staat persoonlijke communicatie. Communicatie is immers een beter middel om een conflict op te lossen dan geweld. Daar zal iedereen het over eens zijn. Maar bij vrede hoort ook tolerantie. En bij tolerantie hoort elkaar echt beter leren kennen. Zonder oordeel. Zonder vooroordeel. Bij beter leren kennen, hoort weer persoonlijke communicatie. En zonder een begroeting kan persoonlijke communicatie niet plaatsvinden. En zo is het cirkeltje weer rond…Wellicht is vandaag dus een goede dag om eens stil te staan bij hoe jij je klanten begroet. Is het een simpel, welgemeend “goedemorgen!” of vraag je ook nog door? “Hoe was je weekend?” “Waar kom je vandaan?” “Heb je het makkelijk kunnen vinden?” Als je iemand in persoon begroet, is dat meestal vrij eenvoudig. Je bent immers ondernemer en schroomt dus niet iemand in de ogen te kijken en een gezellig babbeltje te maken, voordat je aan de (keiharde) zaken begint.


De grote vraag is of het je aan de telefoon net zo makkelijk af gaat. Zo wel, dan ben je een van de gelukkigen. De meeste mensen (en dus ondernemers) hebben een ingebouwde weerzin om te bellen. Waar komt die weerzien eigenlijk vandaan? Wellicht is het omdat je de persoon aan de andere kant niet ziet en dus het gevoel hebt geen controle te hebben over de non-verbale communicatie?


Ook mij was deze weerzien niet vreemd. Ik stelde telefoontjes uit of greep naar de whatsapp of email. Lekker veilig. Natuurlijk pakte ik wel eens de telefoon om te netwerken, bestaande klanten te woord te staan en zelfs nieuwe klanten te werven, maar totdat ik me realiseerde dat telefonie een belangrijk onderdeel is van mijn marketing & salesstrategie was het een ondergeschoven kindje.


Klinkt dit jou ook bekend in de oren? Heb je weerzin om te bellen? Of besteed je er gewoon te weinig aandacht aan? Dan is onze Training Succesvol Bellen zeker wat voor jou! Een trainingsdag waar je met een frisse blik naar jouw belgedrag gaat kijken. Een dag boordevol praktische oefeningen en tips, waarmee je gelijk aan de slag kunt. Een dag waarin je leert dat ook aan de telefoon “hallo” de start kan zijn van een warme begroeting. Dus mis deze kans niet en schrijf je nu in!


Wil je graag vaker handige tips ontvangen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws van LimaBravo, schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page