top of page

Goede voornemens.

Het grote familie-, eet- en geeffestijn is weer voorbij. Kerst 2022 ligt achter ons en vol energie en goede moed gaan we op weg naar het nieuwe jaar. Een nieuw jaar met nieuwe avonturen, nieuwe kansen en nieuwe voornemens. Wat zijn jouw goede voornemens?


Alhoewel het op elk moment van het jaar zou kunnen, blijft de periode tussen Kerst en Oud&Nieuw voor velen de belangrijkste tijd van bezinning en goede voornemens.


Vanaf 1 januari gaan we massaal minder drinken, stoppen met roken, meer tijd met de familie doorbrengen en meer bewegen, maar gaan we het ook volhouden?


Velen van ons starten vol goede moed met onze goede voornemens. Deze keer gaat het lukken! Deze keer houd ik het vol!


Hoe komt het dan dat velen van ons na enkele dagen, weken of maanden toch weer terugvallen in onze oude gewoontes? Waarom kunnen we niet volhouden? Waarom raken we onze goede voornemens kwijt? Zijn we het doel uit zicht verloren? Nee. Het doel hebben we vaak nog helder op het netvlies. Het probleem is dat er een plan ontbreekt. En een doel zonder plan, is gewoon een wens…


Voor jou als ondernemer is dat niet anders. Natuurlijk heb je het voorbije jaar geëvalueerd en lering getrokken uit de successen én fouten van dat jaar. Natuurlijk heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Heb je je doelen gesteld voor de (nabije) toekomst. Gebaseerd op de wensen vanuit je hart en je ambities. Natuurlijk heb je goede voornemens. Maar als je daar geen plannen aan ten grondslag legt, zullen ook jouw zakelijke voornemens en doelen slechts wensen blijven.

Dus vraag jezelf niet alleen af wat je goede voornemens zijn, maar ook welke plannen je hebt om die goede voornemens daadwerkelijk te realiseren!


Heb jij je plannen voor 2023 al klaar en ben je op zoek naar concrete tools om je daarbij te helpen? Of heb je juist inspiratie nodig om je plannen en doelen te concretiseren, zodat het niet alleen bij wensen blijft? Neem eens een kijkje op het overzicht van al onze trainingen, workshops, leergangen en masterclasses die jou als ondernemer kunnen ondersteunen.


Omdat wensen mag, maar plannen maken beter is.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page