top of page

Bellen als een pro: 5 tips.

Bij veel ondernemers is telefonie een ondergeschoven kindje. Hoe is dat bij jou? Zijn telefoongesprekken een noodzakelijk kwaad of weet jij je mannetje te staan bij koude acquisitie, sales gesprekken of klantenservice aan de telefoon?


Vooral bij koude acquisitie krijgen veel ondernemers kippenvel. Het bellen van onbekende, potentiële klanten om jezelf en je producten of diensten te verkopen, is spannend. Veel zelfstandig ondernemers zien het als een te grote uitdaging en beginnen er niet eens aan. En dat is zonde! Met de juiste aanpak en communicatievaardigheden, kan koude acquisitie een waardevolle manier zijn om nieuwe klanten binnen te halen en je bedrijf te laten groeien!


Hoe? Hier zijn alvast 5 belangrijkste tips:

 1. Bereid je goed voor: Ken je prospect, verdiep je in hun behoeften en interesses, en bedenk hoe jouw diensten of producten hieraan kunnen bijdragen. Zorg dat je een duidelijk script of leidraad hebt om het gesprek te structureren.

 2. Wees authentiek: Authenticiteit is essentieel in koude acquisitie. Wees jezelf, blijf oprecht en toon interesse in de prospect. Luister goed naar hun behoeften en speel hierop in. Vermijd het gebruik van standaardverkooppraatjes en zorg voor een persoonlijke benadering.

 3. Wees volhardend maar respectvol: Koude acquisitie kan soms een aantal pogingen vergen voordat je succes hebt. Wees volhardend, maar blijf altijd respectvol. Als een prospect niet geïnteresseerd is, respecteer dan hun beslissing en bedank ze voor hun tijd. Laat een positieve indruk achter, zelfs als het geen directe verkoop oplevert.

 4. Bouw aan een relatie: Koude acquisitie draait niet alleen om het maken van een eenmalige verkoop, maar ook om het opbouwen van langdurige relaties met potentiële klanten. Investeer in het opbouwen van vertrouwen, wees behulpzaam en bied waarde aan, zelfs als er op dat moment geen directe verkoopkans is. Dit kan leiden tot toekomstige zakelijke kansen.

 5. Leer van feedback: Evaluatie en feedback zijn cruciaal om je koude acquisitievaardigheden te verbeteren. Leer van elk gesprek, identificeer wat goed werkt en wat beter kan, en pas je aanpak aan waar nodig.

Natuurlijk ben je er dan nog niet. Succesvol bellen is immers veel meer dan koude acquisitie alleen...

 • communicatievaardigheden: bellen vereist effectieve communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. Hoe goed zijn jouw communicatievaardigheden? Kun jij jouw boodschap helder en beknopt overbrengen, actief luisteren naar de behoeften van de gesprekspartner en effectief omgaan met weerstand?

 • verkoopprestaties: Hoe effectief zijn jouw salesgesprekken? Hoe overwin je klantbezwaren, hoe benadruk je de waarde van jouw product of dienst en hoe houd je de interesse van potentiële klanten vast?

 • klantenservice: Hoe handel je klachten of problemen af op een professionele en empathische manier? Welke oplossingen bied je om de klanttevredenheid te bevorderen?

 • zelfvertrouwen: Bellen kan voor sommige mensen stressvol of intimiderend zijn. Hoe staat het met jouw zelfvertrouwen? Heb je behoefte aan kennis, vaardigheden en technieken om je zelfvertrouwen te vergroten en effectief te communiceren via de telefoon?

 • Efficiëntie en tijdsbesparing: Hoe open je effectief een telefoongesprek? Stel de juiste vragen, noteer relevante informatie en sluit gesprekken succesvol af. Hierdoor kun je meer gesprekken voeren in minder tijd, wat kan leiden tot hogere productiviteit.

 • klantrelaties: Door effectief te bellen en goed te communiceren met klanten, kun je positieve klantrelaties opbouwen en onderhouden. Dit kan leiden tot klantloyaliteit, herhaalde aankopen en positieve mond-tot-mondreclame voor jouw bedrijf.


Tijdens onze training Succesvol Bellen leert trainer, ondernemer en expert Marianne van de Water je niet alleen hoe je effectief kunt omgaan met de uitdagingen van koude acquisitie. Je gaat ook zelf actief aan de slag en krijgt praktische handvatten en oefeningen om deze vaardigheden te ontwikkelen en direct toe te passen in jouw telefoongesprekken.


Ik wil ook succesvol bellen Dat snappen we! Dus, waar wacht je nog op?

Investeer in jezelf en in de groei van jouw bedrijf en meld je nu aan voor de praktische en interactieve training Succesvol Bellen.


De training is speciaal ontworpen voor zelfstandig ondernemers zoals jij, die willen groeien en succes willen behalen in hun zakelijke activiteiten. Ontdek hoe je met meer zelfvertrouwen en succes kunt bellen om nieuwe klanten binnen te halen en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen!


Zodat ook jij straks kunt bellen als een pro!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page