top of page

Balans.

Online word je overstelpt met Gouden Tips om je online content nog creatiever te maken, je online presence nog effectiever en efficienter in te zetten, je posts op social media nog meer te laten onderscheiden. De online workshops en masterclasses vliegen je om de oren! Je kunt door de bomen bijna het bos niet meer zien.


Als een rode draad door alle tips en adviezen loopt de krachtige term: “Blijf bij jezelf en maak het persoonlijk!” In verschillende bewoordingen natuurlijk, maar het komt erop neer dat je moet laten zien wie er achter het product zit. Dat mensen willen weten waarom je de dingen doet, die je doet.

Of, om met de woorden van Simon Sinek te spreken: “Mensen kopen niet wat je doet, maar waarom je het doet.” Simon Sinek is een leiderschapsgoeroe, docent strategische communicatie aan de universiteit van Columbia, auteur en oprichter van SinekPartners. Geen kleintje dus. En bij LimaBravo zijn wij het eerlijk gezegd helemaal met hem eens.


En ja, natuurlijk moet je product of dienst onderscheidend zijn en iets toevoegen voor de koper, maar in een wereld waar al zoveel te koop is, ligt het onderscheidende vermogen vooral bij jezelf. Bij jouw bedrijf. En dat mag je (sterker nog: moet je!) laten zien. Vertel je verhaal. Storytelling.


Toch werd ik vandaag wat onrustig van die tientallen tips en adviezen die ik op Instagram voorbij zag komen. Ze zijn waar. Daar is geen speld tussen te krijgen. En ook wij bieden online workshops en masterclasses aan. Logisch. Maar toch miste ik iets. Ik scrolde nog wat verder en opeens ging het lampje branden! Ik miste de balans. De balans tussen online en offline. Ik miste de mens.


En nee, niet die foto van de oprichter met haar hond op schoot. Of de marketingdirecteur, terwijl hij het gras staat te maaien van zijn achtertuin. Of het kopje koffie op de tafel naast de laptop om te laten zien dat de werkdag weer is begonnen. Niet die mens. Niet die persoonlijke touch. Die zijn er genoeg. Ik miste offline. Het advies voor een creatie in een magazine. Het aanbod voor een fysieke workshop. Op locatie. Ik miste het aanbod van een persoonlijke afspraak. Van persoonlijk contact.


Want ondanks dat de digitale wereld een groot deel van ons dagelijks leven is gaan beheersen, is er nog een evenzo groot deel dat uit fysiek bestaat. En ondanks dat je inspiratie voor een groot deel online kunt vinden, haal je soms meer inspiratie uit het fysiek omgaan met en ontmoeten van nieuwe mensen. Ze recht in de ogen kijken. De lichaamstaal in levende lijve kunnen aanschouwen.


Natuurlijk is de keuze aan jou. En natuurlijk zeggen we niet dat je gelijk alle online activiteiten moet staken. Dat je je niet meer op online creaties en zichtbaarheid moet richten. Maar wat we wel zeggen is dat je een gezonde mix moet maken tussen on- en offline. In je leven, in je werk, in je creaties en in je zichtbaarheid. Zorg voor een perfecte synergie. Een balans, die voor jou werkt! Die voor jouw zichtbaarheid werkt. Die het goede van beide combineert.


Bij LimaBravo zijn veel workshops, trainingen en masterclasses zowel online als offline te volgen. Ook kun je onze sprekers uitnodigen voor een Zoom-meeting van je team of op een leuke, inspirerende, fysieke lokatie in het land.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page